Kungliga Biblioteket: Uppsatsbloggen, del 3

Med tanke på förra veckans dysterhet har inledningen på den här veckan inte kunnat vara annorlunda. Efter lite pusslande med planeringen i kalendern bestämde jag mig i måndags för att kasta mig på ett tåg upp till Stockholm. Sedan dess har jag tålmodigt arbetat under flitens lampa med empirin.

Det hela föranleddes av att jag genomgick en liten kris när det kändes som att det lokalt tillgängliga källmaterialet snabbt krympte: Att gå igenom Kungliga Vetenskapsakademiens Handlingar för den period som min undersökning intresserar sig för gick visade sig gå snabbt då det finns ett register över årgångarna 1739–1825 utgivet på 1830-talet. Varför jag också kvickt kunde konstatera att mängden källmaterial i form av artiklar och tal i KVAH var allt för klent ens för en B-uppsats och att jag skulle behöva komplettera mitt källmaterial med andra publikationer från 1700-talet.

Vilket alltså innebär att jag nu sitter i Kungliga Bibliotekets specialläsesal och går igenom samtliga band av Vetenskapshandlingar för läkare och fältskärer utgivna av Sven Hedin mellan 1793 och 1806. Något som jag kommer att bli klar med den här veckan. Även om det ligger en fara i att man hittar en massa roligt att läsa som inte hör uppsatsen till…

Detta inlägg är publicerat i Allmänt och taggat , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.