En lättings försvarstal

Jag har inte begagnat detta utrymme på länge, vilket jag nyligen också fått en knäpp på näsan för. Försiktigt urskuldade jag mig att jag tänkt skriva men prioriterat sjösättningen av min nya formgivning. Även om vi alla vet att den redan låtit vänta på sig länge.

För det är mycket som händer i mitt liv just nu. Efter att avslutat vårterminen med en strålande muntlig tentamen i historia inledde jag sommaren med en kurs i historisk arkeologi. Efter en kortare semester hemma hos min mor i Alingsås avslutades sommaren med ytterligare en sommarkurs i historia. Tyvärr kom sista veckan på sommarkursen att överlappa både med första veckan på höstterminens fortsättningskurs i historia och nollningsperioden vid Linköpings universitet. Från att själv ha varit nolla i våras satt jag nu i nolleregeringen med epåletter på kavajen och basker på huvudet. Även om perioden byggde upp en hel del stress som först nu börjat släppa, så bjöd den på många trevligheter och nya bekantskaper.

Så äntligen har jag börjat läsa Historia 2. Det märks nu tydligt att man kommit upp på ett helt nytt plan då det kommer till tema och metod. Grundkursen må lyfta upp alla till samma kunskapsnivå, men är ändock i sin natur en glorifierad gymnasiekurs om än i mer detalj. Det är sant som en lärare lovade mig; att hålla ut och vänta tills det roliga börjar. Det roliga har nu börjat. Det är nu vi ska känna doften av arkivdamm. Det är nu vi börjar forska på riktigt. Även om B-uppsatsen endast utgör de första stapplande stegen genom empirin mot framtida C-uppsatser.

Här i ligger kanske också svaret på varför jag inte skrivit på länge. Jag har tagit sats för att kunna blogga min framtida forskning. Så länge jag inte tänder röda varningslampor i Urkund genom att plagiera mig själv vill säga.

Detta inlägg är publicerat i Allmänt och taggat . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.