Året så långt

Så här en månad in på det nya året har jag både hunnit börja studera till historiker samt fylla trettio. Kan därmed säga att jag faktiskt lyckats uppfylla ett av de mål som jag satte då jag som tidigare drop-out började läsa in mitt slutbetyg. Om det vill sig väl ska jag ha en doktorsexamen innan fyrtio.

Är nu inne på den tredje studieveckan vid Linköpings Universitet och har hittills känt mig minst tio år yngre.

Den första veckan inleddes bland annat med en tårtbakningstävling på temat ”skräck”. Vårt historikerlag övertygade med en skapelse bestående av marsankräm mellan marängbottnar dekorerad med drypande blodröda mosade bär, spindelnät av choklad samt spindel av lakrits.

Spider Cake

Veckan fortsatte med fulsittningen ”Ost, Vin & Poesi” där jag framförde mitt dadaistiska found art poem ”Spam”. Favoritosten för kvällen var den vitlöksstinkande färskosten och vinet husets röda (det vita alternativet smakade saft).

Min första vecka som student avslutades med en finsittning där jag som vårens nolla tilldelades en guldstjärna att sy fast på SeKeL-kavajen (teknologer har overall – kulturvetare kavaj). Efter uppdrucken punsch anslöt vi oss till nattklubben på Herrgårn. Av resten av kvällen minns jag intet.

I början av förra veckan firade jag som sagt min trettioårsdag. En ickehändelse av metakaraktär. (”Nej, jag är inte bitter.”) Eller för att citera tänkaren G.H. Carlssons fjolårsgratulation:

Det är ett tvivelaktigt nöje att fylla år efter tjugofem. Man blir ju bara äldre, rynkigare och tråkigare. I och för sig lite mer erfarenhet av livet – men det har jag inte märkt några fördelar av än så länge.

Fick bland annat en metronom i present. Något som Carlsson först antog var ironiskt menat.

Vad gäller studierna så har det främst handlat om historisk teori och metod. Att alla ljuger och att det är historikerns uppgift att ta reda på hur och varför.

Detta inlägg är publicerat i Allmänt. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

En Trackback

  • Av Dahnielson : En lättings försvarstal den 7 september, 2009 kl 05:38

    [...] i historia och nollningsperioden vid Linköpings universitet. Från att själv ha varit nolla i våras satt jag nu i nolleregeringen med epåletter på SeKeL-kavajen och basker på huvudet. Även om [...]