Lucka 4: Dahnielsons egen julkalender

Så var det måndag igen, men hav förtröstan för här kommer jag med lucka nummer fyra…

Myten om Sisyfos

Myten om Sisyfos av Albert Camus för 33 kr hos Bokus.

Vilket kan besvara den stora måndagsfrågan: Är livet värt att leva? Som del av den existensialistiska riktningen inom filosofin, likt Sartre, utgår Camus från att livet är meningslöst. Det vill säga, att det inte finns någon i förväg uttänkt mening. Om så är fallet, frågade han sig, är det då någon mening med att fortsätta leva? I Myten om Sisyfos utreder den franske diktaren och Nobelpristagaren Albert Camus denna, enligt honom, filosofins grundläggande fråga.

Camus essä från 1942 är en ständigt aktuell och alltid lika inspirerande litterär klassiker som i pocketutgåva borde få plats under de flesta granar. För i en värld utan Gud och mening finns det faktisk mer att leva för än man kan tro — det gäller bara att finna den själv.

Detta inlägg är publicerat i Rekommendationer och taggat , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.