Lucka 1: Dahnielsons egen julkalender

Jag tänkte roa mig med att sätta samman en egen julkalender i ett försök att kombinera den populära blogg-genren julklapptipslistor med julkalenderns barnsliga charm. Mitt mål är enkelt: att varje morgon fram till julafton posta en ny lucka bakom vilket ett läs- eller julklappstips för under hundra kronor döljer sig.

Så bakom den första luckan döljer sig…

Fursten av Niccolo Machiavelli

Fursten av Niccolò Machiavelli för 35 kr hos Bokus.

Tillsammans med Salman Rushdies Satansverserna är Fursten troligtvis en av världens mest missförstådda böcker. Machiavelli skrev denna sin mest berömda bok år 1513 efter att tillbringat flera år i dess närhet studerat makten och dess idéer. I Fursten lägger han fram sina idéer om hur en stat skall styras, men framför allt är det en studie i hur framgångsrika furstar agerat och hur stadsöverhuvuden agerar än idag. Med boken grundlade Machiavelli inte bara den moderna västerländska politiska filosofin, utan gav oss även en förståelse för det historiska italienska samhället så väl som en tidlös inblick i maktens självrättfärdigande.

Detta inlägg är publicerat i Rekommendationer och taggat , , , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.