Praktiska katter

Vill bara tipsa om att en kopia av T.S. Elliots diktsamling Old Possum’s Book of Practical Cats nu funnits tillgänglig på nätet i nästan tio år — utan att jag känt till den. Personligen har jag ett särskilt förhållande till den boken, eftersom det var så jag först lärde känna Elliot, men också den första poesin jag läste på något utlänskt språk och själv försökte översätta (försökte mig också på lite Goethe trots att jag inte kunde ett ord tyska).

Som tolvåring memorerade jag hela The Naming of Cats och kan fortfarande börja rabbla…

The naming of cats is a difficult matter,
it isn’t just one of you holiday games;
You may think at first I’m as mad as a hatter,
when I tell you a cat must have three different names…

…på en höft. Blev väldigt glad när jag hittade länken och kunde fräscha upp minnet. Får se om jag kan hitta The Waste Land också så är min helg räddad.

Detta inlägg är publicerat i Rekommendationer och taggat , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.